Споделуваме знаење

Како се дизајнираат зградите кои се отпорни на земјотреси

Низ историјата, градевме импресивни градби за тие да се сретнат со силите на природата. Земјотресите се една од најразорните сили на Земјата – сеизмичките бранови низ целата земја можат да уништат

Поскапувањето на железото силно ја погодува градежната индустрија

Стабилноста на цените на железото е важен фактор за потпишување владини или приватни проекти. Но, начинот на кој цените на железото се движат нагоре во последните месеци предизвика шок за градежниците и изведувачите

Корисни совети кои ќе ви помогнат да работите од дома поефикасно

Деновиве сè повеќе луѓе работат од дома. По ширењето на „Ковид-19“, компаниите ширум светот пронајдоа решение за непречено работење. Некои од вработени ќе работат од дома за прв пат, што значи потребно е да разберат како да останат

10 предлог активности кои ќе ве направат попродуктивни за време на карантин

Што се може да направите додека сте заглавени во затворен простор? Во прилог може да прочитате неколку од нив кои ќе ви помогнат да го направите вашето време во карантин како што

Колку е потребно да се изберат вистинските бои за вашата веб-страница

Боите се присутни насекаде, тие имаат своја специфичност во она што тие го претставуваат, содавање виталност и во исто време одредени пораки. Во оваа смисла, многу големи компании ги