Уживајте во вашето ама кафе со вкус на тирамису. Најлесен и највкусен рецепт за кафе со тирамису. Едноставен, носовршен десерт! Добар апетит.

Уживајте во вашето ама кафе со вкус на тирамису. Сладок и забавен рецепт кој можете веднаш да го подготвите.

СОСТОЈБИ:
Aма капсула по ваш избор
2 лажички чоколаден прелив или стопена чоколада
2 лажички маскарпон
10 ml млеко
3 колачиња
ПОТРЕБНИ МАТЕРИЈАЛИ:
Чаша
Апарат за правење пена (миксер)

Ајде да направиме!

ЧЕКОР 01 – Додајте стопено чоколадо или чоколаден прелив во чашата
ЧЕКОР 02 – Додајте маскарпон
ЧЕКОР 03 – Додајте ја млечна пена
ЧЕКОР 04 – Додајте ама кафе интенсо
ЧЕКОР 05 – И на крај додајте ги колачињата
Најлесен и највкусен рецепт за кафе со тирамису. Едноставен, носовршен десерт! Добар апетит.