Имајќи предвид дека ЕУРОВИА е компанија која обезбедува најголема поддршка за младите луѓе, деловната заедница и понатамошниот развој, решивме да го поддржиме Uplift Западен Балкан – нов регионален проект на Младинскиот ресурсен центар – iCan.

Uplift е акцелераторска програма Start Up во рана фаза фокусирана на растечки бизниси. Главната одговорност е да поддржиме десетици најиновативни и ветувачки стартапи од регионот на Балканот. На ова трето издание ќе има регионален пристап за западниот Балканот во врска со Организацијата на проширен акцелератор. Конзорциумот е составен од ICTSLab (Албанија), VentureUp (Косово), iCan (Северна Македонија) и SOVVA (Словачка).

Драго ни е што можеме да им помогнеме на новооснованите претпријатија да го продолжат својот развој и да се стекнат со искуство во различни области.