ЕУРОВИА е прогласена за „Национален победник“ на Европските деловни награди 2019 година, еден од најголемите светски деловни натпревари.

Беше избранa од 2.753 бизниси именувани како „Оние што треба да се гледаат“ на списокот на деловна совршеност објавен во јули и избран за Национален победник од панел независни судии, вклучително и деловни лидери, политичари и академици. Тaа е најдобриот бизнис во Северна Македонија во категоријата Градежништво / Имот и сега ќе ја претставува Северна Македонија во последната фаза од натпреварот.

Основана во Северна Македонија во 1978 година, ЕУРОВИА стана една од водечките градежни изведувачи на Балканот.

Ние сме специјализирани во сложени и престижни градежни и инфраструктурни проекти за згради. Нашето портфолио вклучува некои од најразвиените обележја, станбени згради, болници, театри, комерцијални и индустриски згради. Конструиравме и витална инфраструктура и проекти за третман на отпадни води, вклучувајќи водоснабдување и канализација.

Нашите воспоставени контакти во регионот, високо квалификуван и посветен тим, нашите иновативни методи и строгиот стандард за завршување ни заработија конкурентна предност добро препознаена во индустријата.

Основачкото семејство Адеми сè уште го поседува и го води бизнисот. Основни за ЕУРОВИА се нашите вредности – етика, безбедност, квалитет, луѓе, култура, односи, иновации и одржливост и нашите завети – интегритет, почит, соработка, доверба и испорака. Тие се она во што веруваме, она што клиентите можат да го очекуваат и како испорачуваме.

Имаме точни стандарди за HSE и одржливост и на здравјето и безбедноста и на нашите вработени и на пошироката јавност им е даден најголем приоритет.

Со персонал од повеќе од 150 вработени, компанијата завршува 7 милиони евра изградба на 45 проекти секоја година. ЕУРОВИА им нуди на клиентите пристапност и поддршка на локална фирма со стабилност и ресурси на мултинационална организација.

Долгогодишните односи со нашите клиенти одиграа значајна улога во обезбедувањето извонредни градежни договорни услуги на компании и владини агенции низ Северна Македонија. Со нашата постојана посветеност кон развојот и промените, се радуваме на иднината и на сите предизвици и можности што ќе ги понуди.