За овој рецепт потребно ви е:

СОСТОЈKИ:
2 капсули еспресо – ви препорачуваме ама еспресо
Шеќер
Коцки мраз
ПОТРЕБНИ МАТЕРИЈАЛИ:
Чаша
Блендер

Начин на подготовка:

  1. Ставете 2 чаши еспресо во блендер
  2. Доколку сакате додадете шеќер
  3. Додадете 3-4 коцки мраз и блендирајте додека не добиете густа пена
  4. Во висока чаша ставете 5 коцки мраз и додате ја веќе подготвената смеса
  5. За крај ставете сламка, цимет или рендано чоколадо за декорација
  6. Уживајте!