Мотивационите цитати се оние што прават неверојатна разлика, кревајќи ве нагоре кога сте во лошо расположение и охрабруваат да се искачите на повисоки височини кога се соочувате со големи проблеми. Подолу можете

Мотивационите цитати се оние што прават неверојатна разлика, кревајќи ве нагоре кога сте во  лошо расположение и охрабруваат да се искачите на повисоки височини кога се соочувате со големи проблеми. Подолу можете да прочитате  некои од омилените изреки на нашите вработени:

Работата се одразува успешно кога се фокусирате на она што сакате да го постигнете

Џеват Зибери – Веб Девелопер, Талента

Многу луѓе ја користат фразата „треба, но не сакам“ или „можам, но не сакам“. Станувате пречка за себе. Ако сакате, можете. Ако мора, сторете го тоа. Ако можете, што ве спречува да го направите тоа?

Оној што управува со трпението, владее со сè друго

Бесиана Куртиши – Аркитект, Еуровиа

Важно е да се биде позитивен. Неуспесите се јавуваат поради незадоволството што го внесувате во вашиот живот. Но, ако го промените вашето однесување така што ќе го живеете животот со убедување дека сè може да се подобри, ќе можете да забележите порази со поголема смиреност и храброст.

Клучот за успехот е да се фокусираме на целите, а не на пречките

Арменд Ќамили – Финансиски асистент, ЕНЕА

За да бидете мотивирани, мора да продолжите напред и покрај пречките. Постои заблуда дека мотивирањето значи никогаш да не се соочите со порази или неуспеси. Напротив, секој бизнисмен се соочува со безброј неуспеси. Сепак, тие имаат внатрешно убедување да одат напред, да ги променат нивните животи и визија и успех на крајот. Вашиот ум ја има целата моќ што ви е потребна за да поминете низ било каков предизвик.

Патот до успехот е начин на постојана потрега по знаењето

Рина Фазлиу – Адвокат, АДЕЛ Холдинг

Успехот мора да биде поврзан со акција. Успешните луѓе постојано се во движење. Тие прават грешки, но никогаш не запираат. За да бидете успешни, не треба да бидете генијалец  или да имате универзитетска диплома. Сè што ви треба е систем за водство и сон.

Може да станете совршени само во она што сакате да го направите

Емира Алиу – Контакт центар, АДЕЛ Холдинг

Работете  работата што сакате да ја работите  и никогаш нема да морате да работите. Единствениот начин да направите голема работа е да го сакате тоа што го правите. Не плашете се од неуспех. Неуспехот не е ништо друго туку друга пречка на патот кон успехот.

За да успееме, желбата за успех мора да биде поголема од стравот од неуспех

Милена Тисевска – Маркетинг асистент, Талента

Многумина од нас не ги живеат нашите соништа затоа што владеат нашите стравови. Секој голем сон започнува со оној кој го сонува. Затоа секогаш  имајте сила, трпеливост и страст во вас за да ги достигнете ѕвездите и да го промените светот.

Колку повеќе работите на нешто, толку подобро ќе се чувствувате кога ќе го достигнете тоа

Бесиме Мустафи – Аркитект, Еуровиа

Успехот обично доаѓа кај оние што го бараат. Луѓето кои успеваат имаат интензитет. Колку повеќе успеваат, толку повеќе тие сакаат да бидат успешни. Не можете да се искачите по скалилата на успех сè додека рацете ви се во џебовите.