СОВИД-19 влијае на заедниците ширум светот, нашите молитви и поддршка се со сите оние кои работат на надминување на овој историски предизвик, а особено на оние на кои животот директно влијаеше.

COVID-19 влијае на заедниците ширум светот, нашите молитви и поддршка се со сите оние кои работат на надминување на овој историски предизвик, а особено на оние на кои животот директно влијаеше.

Додека многу деловни сектори се затвораат и го испраќаат својот персонал да работи од дома, градежната индустрија продолжува со активности, но по нови правила.

Во време на епидемиска загриженост со која се соочуваме, нашиот приоритет продолжува да биде безбедноста и благосостојбата на нашите вработени и заедниците на коишто им служиме. Затоа сакаме да ве информираме дека ние како општествено одговорна компанија сме тука да ги преземеме сите неопходни мерки за заштита од оваа пандемија.
Денес е вистинско време секоја компанија да ја покаже својата општествена одговорност.

Во координација со заштитните мерки преземени од Владата на РСМ во кои работи Еуровиа погодена од вирусот СОVID – 19, интензивно преземаме строги мерки за безбедност и здравје при работа.

Со почитување на „правилото од два метра“, а во некои случаи изолирање на работниците од различни страни на зградите, воведување на режимот за чистење и одржување на местата во кои работиме е двојно повеќе од тоа што веќе го имавме.
Презедовме строги мерки за да се осигураме дека нашите вработени не се загрозени на работа, информирани и обезбедени.

Мерките што ние како компанија ги презедовме се следниве:

• Вработените мора да држат растојание од два метри едни од други
• Намалување на состаноците или можност за нивно одржување на отворено
• Зголемување на објекти за миење раце
• Сите вообичаени области и површини треба да бидат чисти на крајот на секој работен ден
• Секој кој ќе се појави со симптоми слични на СOVID-19, како што се болка во грлото, треска, кивање или кашлање, треба да се изолира дома 14 дена.

Запирањето и ширењето на СОVID-19 е одговорност кон која се стремиме сите. Еуровиа прави се за да помогне во спречувањето на ширењето на СОVID-19 и да ја задржи безбедноста на работниците на прво место. Затоа, ги преземаме сите неопходни мерки за да се грижиме за благосостојбата на секој работник, нивните семејства и нашите соработници.

За време на оваа криза, Еуровиа секогаш ќе биде во потрага по дополнителни начини да ви помогне што е можно повеќе.
Грижете се за вашето здравје и здравјето на другите. Заедно ќе успееме!