Можеби не сте знаеле порано, но шолја кафе кажува многу за вас. Чаша кафе во вашите раце не само што е пена и шеќер на крајот, туку таа открива многу повеќе за вас и за вашиот карактер

Можеби не сте знаеле порано, но шолја кафе кажува многу за вас. Чаша кафе во вашите раце не само што е пена и шеќер на крајот, туку таа открива многу повеќе за вас и за вашиот карактер. Џуди Џејмс и Џејмс Мур, експерти за јазик на телото, во својата книга објаснуваат дека изборот на типот на кафе може да отцени карактеристики на личноста.

Една неодамнешна студија испитува илјадници луѓе кои пијат кафе и нивните карактеристики на личност и преференци на кафе. Имаше некои општи сличности и прилично интересни откритија кои се појавија, откривајќи подлабок увид во изборот што го правиме и карактеристиките нашата личност.

Какво кафе пиете вие, и за тоа каков карактер сте дознајте подолу:

Црно кафе
Вие сте јасни, директен стрелец, ви се допаѓаат работите црно-бели. Не се плеткате наоколу, но на луѓето им се допаѓа тоа – вие сте сигурни. Тие се луѓе со став, кои знаат што сакаат. Оние кои го сакаат сакаат, ретко порачуваат друго кафе.

Kапучино
Ако пиете капучино сте многу софистицирана индивидуа, можете да бидете малку опсесивни, иако сте и многу креативни и мотивирани. Овие луѓе сакаат промени и неретко го менуваат изборот на кафе. Овие луѓе се лежерни и весели, секогаш подготвени за разговор. Интересно е што дури 85% од луѓето кои одбираат капучино се жени.

Еспресо кафе
Луѓето кои пијат кратко еспресо се амбициозни и педантни, секогаш во брзање. Ако пиете еспресо, склони сте брзо да ги водите и постигнувате своите цели. Од друга страна, вие сте верни и доверливи. Овие луѓе можат да бидат многу искусни во животот, оптимистички, страствени партнери.

Кафе со млеко
Ако пиете кафе со млеко, може да имате проблем да донесувате одлуки. Всушност, вашата природа е таква што мислите напорно и претпочитате вашата фантазија да ги разгледа сите опции на „опуштен“ начин. Бидејќи пиете млеко со кафе, ви се допаѓа удобност. Вашето утринско кафе е едно од оние малку утеха што му дава вредност на вашиот живот.

Ладно кафе
Ако пиете ладно кафе, вие сте многу упорна личност. Имајте проактивен став и немајте време за забуна или драма. Вие имате многу контрола над вашите емоции. Од една страна сте организирани и систематски функционирате, а од друга сте малку неуредени.

Не пиете кафе
Ако не пиете кафе вие се плашите да експериментирате. Сакате да создадете зона за удобност и да не ја надминете. Честопати го проверувате секој можен детал, може да се уморите од себе и од другите.