Среќни сме што можеме да објавиме дека започнавме да ја градиме 2-та градинка во Скопје за да им помогнеме на децата да добијат рано детско образование пред да започнат со задолжително образование во основно училиште.

Старата зграда на градинката „Бамби“ останува во минатото затоа што започна процесот на работа за изградба на новата градинка „Фидани“ со современи капацитети кадешто ќе се опслужуваат до 350 деца во нивното предучилишно образование.

Работата започна во септември 2020 година и ќе биде готова во 2022 година. Обемот на работите на проектот се состои од површина од 3000 м2.

Оваа инвестиција ќе достигне вкупна вредност од 12 000 000 МКД.