Основно човеково право е да се има чист воздух.
Се наоѓаме во време на пандемија, се бориме со невидлив и опасен вирус.
Загадувањето на воздухот на животната средина игра улога во ширењето и влијанието на вирусот. Колку повеќе акутните белодробни заболувања и хроничните белодробни заболувања се распространети кај населението изложено на загаден воздух, толку тие се поранливи на СОВИД-19, што веројатно ќе ја засили пандемијата.
Гледајќи ја ситуацијата во која се наоѓаме, видовме дека е соодветно да донираме 12 прочистувачи на воздух во Болничкиот центар Тетово.

Детален опис на прочистувачите на воздух
3 во 1: Чистачи + монитор + интелигентни уреди со персонализиран софтвер
5-инчниот екран на допир обезбедува: инстант и детален графички приказ на вредностите на сензорот, употреба на филтер итн.
Интелигентниот софтвер за регулирање на квалитетот на воздухот обезбедува распоред на работа и брзина на прочистување на воздухот за сите денови во неделата, создавајќи графикон со вредностите на загаденоста на воздухот.