Многу е јасно дека го сакате кафето, штом веднаш кликнавте на линкот. Впрочем, кафето е едно од најпопуларните пијалаци низ

Многу е јасно дека го сакате кафето, штом веднаш кликнавте на линкот. Впрочем, кафето е едно од најпопуларните пијалаци низ светот. Сепак, не сите уживаат во тој енергетски поттик што го даваат.

Ако ги почувствувате несаканите ефекти на кафето, како што се главоболки или моменти на вознемиреност, а вие сте љубител на кафето, тогаш треба да изберете друга опција – без кофеинското кафе. ама Caffe има решение и за вас, Decaff е изводлива опција за оние кои не можат да се откажат од добар вкус на кафе.

Декофеиниран е еспресо без кофеин, создадено од мешавината на Арабик и Робуста, што се карактеризира со убав вкус и нежен вкус, но со ист вкус на кафе без кафеин. За да уживате во секој момент благодарение на нискиот кофеин кој не надминува повеќе од 0,1%.

Ако вашето тело не го поднесува  кофеинот, тогаш треба да научите нешто повеќе за кафето без кофеин и да разберете дека тоа е поздрава алтернатива за вас.

Декафеинато помага да се намали ризикот од развој на дијабетес тип 2, промовира секреција на стомакот, го подобрува варењето на храната и функцијата на црниот дроб. Исто така го намалува ризикот од ректален карцином, ги штити невроните и може да помогне во спречувањето на Алцхајмерова болест и Паркинсонова болест. Покрај тоа, кафе кое не содржи кофеин е аналгетик и исцелител на тешките  болки и помага во борбата со  главоболките и болките во желудникот. Една неодамнешна научна студија покажа дека декафеинот го намалува ризикот од развој на срцеви заболувања.

Ако не страдате од несакани ефекти, опуштете се и започнете го денот со овој “магичен пијалок” и уживајте во вкусните вкусови што ви ги нуди ама Caffe.