Eurovia Group со задоволство го најавува нашето спонзорство на SEEUHACK 2024, премиерниот хакатон настан организиран од Универзитетот на Југоисточна Европа (SEEU). Од 23 до 26 мај во зграда 817, SEEUHACK ги собира креативните умови и талентирани поединци за да ги трансформираат идеите во технолошки решенија. Овој настан поттикнува кодирање, решавање проблеми и тимска работа, создавајќи динамична средина за иновации.

SEEUHACK 2024 нуди три возбудливи траки за учесниците:

1. Мост на знаењето: Навлезете во пресекот на знаењето и иновациите додека учесниците создаваат патишта до нови откритија. Оваа трака го истакнува спојувањето на теоретските знаења со практичните примени, создавајќи средина каде креативноста се среќава со експертизата.

2. Зелена иднина: Оваа трака се фокусира на кодирање за промена и правење позитивно влијание врз животната средина. Учесниците ќе развиваат решенија кои се однесуваат на еколошките предизвици, промовирајќи одржливост и практики пријателски кон околината преку технолошки иновации.

3. Решенија за компании: Навлезете во областа на корпоративната иновација со траката Решенија за компании. Оваа трака ги охрабрува учесниците да создаваат напредни решенија прилагодени на потребите на бизнисите, зголемувајќи ја ефикасноста, продуктивноста и растот.

Elmedin Ademi, извршен директор и основач на Eurovia Group, го изрази своето задоволство за настанот, изјавувајќи: „Многу сме горди и задоволни што сме дел од SEEUHACK 2024. Како компанија, ние сме посветени на поддршка на иницијативи кои промовираат иновации, учење и соработка. Овој хакатон нуди фантастична платформа за младите таленти да ги покажат своите вештини и да ги оживеат своите идеи. Со нетрпение очекуваме да ги видиме неверојатните решенија што ќе произлезат од овој настан.“

Eurovia Group е посветена на поттикнување на технолошките напредоци и овозможување на следната генерација на иноватори. Нашето спонзорство на SEEUHACK 2024 го потенцира нашето посветување на негување на талентот и поттикнување на позитивни промени во технолошката заедница.

Да ја кодираме иднината заедно!

Контакт информации: Еуровиа ДООЕЛ
ул.101 бр.15, Желино Тетово, Северна Македонија
info@eurovia.mk
044350991
www.eurovia.mk


За повеќе информации за SEEUHACK 2024, посетете ја https://seeuhack.mk/.

За Eurovia Group: Eurovia Group е водечка компанија која се специјализира во градежништво, инфраструктура, развој на недвижности и различни други сектори како рекламирање, дистрибуција и енергија. Со посветеност на иновациите и извонредноста, Eurovia Group постојано се стреми да направи позитивно влијание врз општеството преку својата широка палета на услуги и проекти.