ДЕНЕС ЦРВЕНИОТ КРСТ ВО ТЕТОВО СО ПОМОШ НА СТРУЧНИ ТИМОВИ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ТРАНСФУЗИОНА МЕДИЦИНА ВО ТЕТОВО, КАКО И ВРАБОТЕНИ ВО ЕYРОВИА ОРГАНИЗИРАА АКЦИЈА ЗА ДАРУВАЊЕ КРВ.


Цел / Цел на активноста

Подигнете ја свеста за важноста од дарување крв и помагање на локалната заедница со тоа дејство.

Опис

Дарувањето крв е многу важна акција што треба да се преземе за да се помогне во подобрувањето на локалното општество, сите имаме крв и ја создаваме секојдневно без да правиме ништо, сепак е многу важен ресурс за болници и други установи слично, бидејќи е потребно за трансфузија и создавање други деривати на крв производи кои им помагаат на милиони луѓе.

Резултат на активноста

Нашето мото е „секоја капка е важна“, и тие сигурно го сторија тоа, огромно достигнување е да се добие ваков вид реперкусија.

Денешната акција може да се смета за успешна, бидејќи за неколку часа престој на тимот во канцелариите на Еyровиа, повеќето од вработените даруваа крв.
ЕУРОВИА им се заблагодарува на сите вработени кои позитивно реагираат на хуманитарната акција каде ја искажаа својата хуманост и солидарност преку дарување крв.