По повод 5 јуни Светскиот ден на животната средина, Eurovia Group донираше садници и организираше засадуање на дрвја. Оваа акција се реализира во ОУ„Пашко Васа“ во с. Добарце.
Истата активност ќе продолжи и утре во основното училиште во с.Групчин.
Имено целта на оваа акција е да се зголеми свеста на граѓаните, особено кај најмалите, да делуваат на полето на екологијата и да придонесат за здрава и почиста околина.