Изградба на фекална канализација во селата Горна Бањица, Чајле и Чегране.
Потпишаниот договор е вреден 123 милиони денари.

 

Изградба на фекална канализација во селата Горна Бањица, Чајле и Чегране – дел од рамковниот договор помеѓу Еуровиа и Општинското јавно комунално претпријатие Комуналец – Гостивар.Еуровиа потпиша рамковен договор со Јавното комунално претпријатие Комуналец за реализација на проектот за изградба на фекална канализација во Општина Гостивар.Проектот предвидува изградба на 14 километри фекална канализација и реализацијата треба да заврши до есента 2020 година.Договорот беше постигнат преку јавни набавки објавени од општинското јавно комунално претпријатие Комуналец, а поддржан од општина Гостивар како заедничка инвестиција со посебен буџет.

 

 


 

Изградба на производствен капацитет во Бунарџик

Американската компанија AIM PROPERTY гради фабрика за автомобилската индустрија за компанијата Дура Аутомотив Систем каде ќе се произведуваат делови за автомобили.Фабриката ќе се гради во Технолошко индустриската развојна зона Скопје 2 – Бунарџик. Проектот започнува во септември 2018 година и треба да заврши брзо до март 2019 година. Објектот зафаќа површина од 17 000 м2 и е договор на Еуровиа за завршување на трупот на зградата.


Евровија гради нови капацитети за фабриката за производство на Монико СМЛЛЦ

Еуровиа потпиша договор за градба со „МОНИКО СМЛЛЦ“ за изградба на нов производствен капацитет за лепливи етикети со површина од 4872 м2. Еуровиа е изведувач на проектот до последната фаза, што значи дека ќе се спроведе како turnkey проект.Проектот треба да се спроведе брзо и со брза динамика, што се очекува да трае само 145 работни дена.


 

Соработката продолжува со MARAI SMLLC
Станбената зграда во Скопје, инвестиција на MARAI SMLLC, е еден од проектите за 2018-2019 година што треба да ги заврши Евровиа. Оваа зграда е трета во низата успешни партнерства помеѓу Еуровиа и MARAI SMLLC.Зградата зафаќа површина од 5800м2 вклучувајќи приземје и 6 ката. Периодот на извршување на проектот е 108 дена за фазата на труп. Предвидени се станови за семејно домување.Доколку барате да купите станови, ве молиме контактирајте не на: 02 3246970