„Длабоко сме почестени и воодушевени што ја добивме престижната награда за најдобар кредитен рејтинг. Ова признание претставува значајна пресвртница во нашето патување кон финансиската извонредност. Ја нагласува непоколебливата посветеност на Еуровиа за одржување на цврста финансиска основа и водење бизнис со најголема одговорност.

Ова признание не би било возможно без посветените напори на нашиот исклучителен тим, непоколебливата поддршка од нашите ценети партнери и довербата што ни ја даваат нашите засегнати страни. Ја изразуваме нашата срдечна благодарност до нашите вработени, чија напорна работа и посветеност го поттикнуваат нашиот финансиски успех.

Нашата посветеност на одговорните деловни практики отсекогаш била во сржта на нашето работење. Ние веруваме во транспарентност, интегритет и отчетност, кои беа инструментални за постигнување на овој извонреден кредитен рејтинг. Ние ќе продолжиме да ги поддржуваме овие принципи додека одиме напред, стремејќи се кон извонредност во сите наши напори.

Додека го славиме ова достигнување, ја препознаваме и довербата што ни ја дадоа нашите инвеститори и клиенти. Ветуваме дека ќе останеме доверлив и непоколеблив партнер, доследно исполнувајќи ги нашите ветувања.

Еуровиа не само што е горда на оваа награда туку и е понижена од одговорноста што ја носи. Акутно сме свесни за економската стабилност и просперитет што се потпираат на силна финансиска основа и посветени сме да ја играме нашата улога во придонесот за посветла иднина.

Ви благодариме уште еднаш на сите кои беа дел од ова патување и со нетрпение очекуваме да продолжиме да ви служиме со извонредност и интегритет во годините што доаѓаат“.