Еуровиа како општествено одговорна компанија речиси секоја година традиционално реализира општествено одговорни проекти, но во текот на 2021 година бројот на реализирани проекти значително е во пораст. На овој начин промовирајќи подобар начин на живот и подобро општество.

ДОНАЦИЈА НА ПРОЧИСТУВАЧИ ЗА ВОЗДУХ

Имено поради актуелните случувања со Ковид кризата и оптеретувањето на здравствениот систем голем дел од донациите беа носочени кон здравството. Најпрво поддршка на ЈЗУ Болница – Тетово за организација на масовна вакцинација на неколку пунктови во градот како и донација на 12 прочистувачи на воздух во Клиниката, како и дарување крв на светскиот ден на крводарителството со што вработените дополнително ја покажаа својата хуманост на дело.

 

ДОНАЦИЈА НА ОБЛЕКА

Проект “Подари приказна” преставува проет во кој вработените донесоа облека која речиси и не е носена, уредно спакувана и спремна за употреба. Преку овој проект Еуровиа се стреми да ги мотивира и останатите компании и физички лица да го се приклучат и да ја донираат својата облека за оние кои не се во можност да ја обезбедат.

 

ДОНАЦИЈА НА УЧИЛИШЕН ПРИБОР

Последните две години беа предизвикувачки и за учениците кои дел од дома дел од училишните клупи ја следеа наставата. Нивните материјали за непречено учење и развивање се особено важни па затоа успеавме да израдуваме 50 ученици со ранци, тетратки, водени бои и се што е потребно за непречен старт на учебната година.

 

ГРИЖА ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Еуровиа се залага за позелена и почиста околина за сите, па токму затоа на 5 јуни, Светскиот дена на животната средина беа засадени зелени дрвца во основното училиште  „Пашко Васа“ во село Деберц. Со оваа акција се надеваме дека ќе се подигне свеста кај граѓаните, особено младите, да се погрижат што повеќе за животната средина каде живееме.

 

 

ДОНАЦИЈА НА СПОРТСКА ОПРЕМА

Помладата генерација се смета за наследство и одраз на културата и вредностите поради тоа Еурова го даде својот придонес за реконструкција на спортското игралиште во село Радуша.

 

ДОНАЦИЈА НА ПРОЗОРЦИ

Здравјето и условите на социјално загорзените семејства е особено важно, осовено во услови на падндемија. Решавањето на проблемите на ваквите семества е работа на проек Среќа здружени за хумано – општествен развој, преку кој Еуровиа успеа да донира прозорци за едно семејство во населба Усје.

 

ДОНАЦИЈА ВО БИБЛИОТЕКА

Грижата за младите и нивното образование е многу важна, токму затоа Еуровиа оваа година ги награди највредните читатели во Тетовската библиотека „Кочо Рацин“. Им додели пофалници и награди на вкупно 20 читатели кои биле најредовни во текот на 2021 година. Чин со кој ќе дополнително ќе им се зголеми љубовта кон книгата.


Еуровиа како општествено одговорна компанија и понатаму ќе продолжи да ги реализира своите планирани активности, на тој начин креирајќи подобро општество и подобар живот за сите.

Симни го ЦСР Презентација од 2021 година. *