ЕУРОВИА е прогласена за „Национален победник“ на Европските деловни награди 2019 година, еден од најголемите светски деловни натпревари.

 

Бевме избрани од 2.753 бизниси именувани како „Ones to Watch“ на списокот на деловна совршеност објавен во јули и избран за Национален победник од панел независни судии, вклучително и деловни лидери, политичари и академици. Тоа е најдобриот бизнис во Северна Македонија во категоријата Градежништво / Имот и сега ќе ја претставува Северна Македонија во последната фаза од натпреварот.

Основана во Северна Македонија во 1978 година, ЕУРОВИЈА стана една од водечките градежни изведувачи на Балканот.

Ние сме специјализирани во сложени и престижни градежни и инфраструктурни проекти за згради. Нашето портфолио вклучува некои од најразвиените обележја, станбени згради, болници, театри, комерцијални и индустриски згради. Конструиравме и витална инфраструктура и проекти за третман на отпадни води, вклучувајќи водоснабдување и канализација.

Нашите воспоставени контакти во регионот, високо квалификуван и посветен тим, нашите иновативни методи и строгиот стандард за завршување ни заработија конкурентна предност добро препознаена во индустријата.

Основачкото семејство Адеми сè уште го поседува и го води бизнисот. Основни за ЕУРОВИА се нашите вредности – етика, безбедност, квалитет, луѓе, култура, односи, иновации и одржливост и нашите завет – интегритет, почит, соработка, доверба и испорака. Тие се она во што веруваме, она што клиентите можат да го очекуваат и како испорачуваме.

Имаме точни стандарди за HSE и одржливост и на здравјето и безбедноста и на нашите вработени и на пошироката јавност им е даден најголем приоритет.

Со персонал од повеќе од 150 вработени, компанијата завршува 7 милиони евра изградба на 45 проекти секоја година. ЕУРОВИА им нуди на клиентите пристапност и поддршка на локална фирма со стабилност и ресурси на мултинационална организација.

Долгогодишните односи со нашите клиенти одиграа значајна улога во обезбедувањето извонредни градежни договорни услуги на компании и владини агенции низ Северна Македонија. Со нашата постојана посветеност кон развојот и промените, се радуваме на иднината и на сите предизвици и можности што ќе ги понуди.

Ние секогаш применуваме строги безбедносни мерки за нашите вработени и континуирано ја следиме нивната безбедност од ризици на работното место. Ние ги почитуваме техничките процедури за здравје, безбедност и животна средина и строго користиме заштитна облека и знаци на градилиштето.

Адријан Трип, извршен директор на Европските деловни награди, рече: „Ова е значајно достигнување и ЕУРОВИЈА е извонреден лидер во нивната област. Да се ​​биде избран за национален победник значи дека покажувате голема иновација, етика и успех и сте еден од најдобрите бизниси во Европа. На ЕУРОВИЈА и посакуваме многу среќа во последната рунда “.

ЕУРОВИА ќе се упати кон Варшава, Полска на 3 и 4 декември за да ја заврши последната рунда на судии и да присуствува и на Самитот за вклучување во деловни проблеми и на Гала церемонијата каде што ќе бидат објавени победниците за вкупната категорија за Европските деловни награди 2019 .

Европските деловни награди сега се во 12-та година и нејзината примарна цел е да го поддржи развојот на посилна и поуспешна деловна заедница низ цела Европа. Оваа година разгледа над 120.000 бизниси од 33 земји. Спонзори и партнери вклучуваат Inflexion, Германија Trade & Invest и Cision PR Newswire.

За понатамошни информации за печатот или за студии на случај / интервјуа, ве молиме контактирајте:

е-пошта: info@eurovia.mk

Телефон: +389 44 350991

Веб: www.eurovia.mk

ЕБА: Ванеса Вуд на Европските деловни награди на +44 (0) 796 666 6657 или е-пошта vanessa.wood@businessawardseurope.com; jenny.redmore@businessawardseurope.com

За европските деловни награди:

Европските деловни награди се едни од најголемите и најпрестижните светски прекугранични, меѓусекторски деловни натпревари. Нејзината примарна цел е поддршка и развој на посилна, поуспешна, иновативна и етичка деловна заедница во Европа, бидејќи смета дека бизнисите играат клучна улога во решавањето на главните проблеми со кои се соочува целиот свет.

Европските деловни награди сега се во 12-та година. Оваа година разгледа над 120.000 бизниси од 33 земји. Спонзори и партнери вклучуваат Inflexion, Германија Trade & Invest, RSM и Cision PR Newswire.