Адел Холдинг, преку свои претставници, е дел од Бизнис форумот Северна Македонија – Грција, на кој учествуваат околу 400 бизнисмени од двете земји. На форумот ќе се обратат премиерот Зоран Заев и грчкиот премиер Alexis Tsipras.

Грчкиот премиер е придружувачка делегација со над 140 директори и претставници од над сто мали и средни претпријатија што ќе учествуваат на деловниот форум, меѓу кои се: „Митилинеос груп“, „Интраком“, „Мотор оил“, „ Прометус Гас ”ГЕК Терна”, ”Хеленик Петролеум”, ”Актер”, ”Апитива”, ППЦ, ДЕСФА, ТИТАН, Виохалко, Сиденор СА, Алфа Дигитал, Алумил СА, Маламатинас & СОН СА, Охонос Снек СА ”.

Бизнисмените кои го придружуваат премиерот Ципрас се од секторот градежништво, енергија, храна и нови технологии, додека Бизнис форумот ќе ги разгледа можностите за проширување на нивниот бизнис во земјата.

Со компаниите имаше сериозни поплаки за соработка во областа на градежништвото.

Претставникот на Адел Холдинг, г-дин Фатон Идризи (од секторот за развој на деловни активности), имаше директни средби со претставници на компаниите Сиденор, ППЦ Групација, Ентерпрајз Грк и Алосис.