Адел Холдинг преку негови претсавници дел од Бизнис форумот Северна Македонија – Грција, на кој учествуваат околу 400 стопанственици од двете земји. На форумот ќе се обратат премиерот Зоран Заев и грчкиот премиер Алексис Ципрас.

Грчкиот премиер го придружува делегација со над 140 директори и претставници од над сто мали и средни претпријатија, кои ќе земат учество на Бизнис форумот, меѓу кои се „Митилинеос груп“, „Интраком“, „Мотор оил“, „Прометеус гас“, „ГЕК Терна“, „Хеленик Петролеум“, „Актор“, „Апитивита“, ППЦ, ДЕСФА, ТИТАН, „Виохалко“, „Сиденор СА“, „Алфа дигитал“, „Алумил СА“, „Маламатинас & Сон СА“, „Охонос Снак СА“.

Бизнисмените кои го придружуваат премиерот Ципрас се од секторот на градежништвото, енергетиката, прехранбената индустрија и нови технологии, а на Бизнис форумот ќе бидат разгледани можностите на проширување на нивниот бизнис во земјава.

Претставникот на Адел Холдинг, г-дин Фатон Идризи (од секторот на Развој на Бизнис), имаше директни средби со Претсавници од фирмите Сиденор , ППЦ Груп, Ентерприсе Грчки и Алосис.
Со фирмите Имаше сериозни приговори са соработка конкретно во делот на градежништво.