Приказни од Еуровиа,

Непријавувањето на градежните работници проблем кој влијае врз градежната индустрија

Постојат различни дефиниции за сивата/неформална економија. Најопшто, под сива економија се подразбираат економски активности кои се легални, но (намерно) не се регистрирани и не се пријавени за даночни цели. Една од тие активности

Приказни од Еуровиа,

Македонската компанија Eurovia и стартапот Kiimo потпишаа договор со кој Eurovia станува водечки инвеститор во Kiimo во неговата престојна Funderbeam кампања

Денес во просториите на Македонска берза АД Скопје, компанијата Eurovia и стартап компанијата Kiimo потпишаа договор за инвестирање со кој македонската компанија Eurovia се обврза да биде т.н. водечки инвеститор во Kiimo, со цел обезбедување на клучниот услов за отпочнување на кампања за прибирање

Приказни од Еуровиа,

Како се дизајнираат зградите кои се отпорни на земјотреси

Низ историјата, градевме импресивни градби за тие да се сретнат со силите на природата. Земјотресите се една од најразорните сили на Земјата – сеизмичките бранови низ целата земја можат да уништат

Приказни од Еуровиа,

Поскапувањето на железото силно ја погодува градежната индустрија

Стабилноста на цените на железото е важен фактор за потпишување владини или приватни проекти. Но, начинот на кој цените на железото се движат нагоре во последните месеци предизвика шок за градежниците и изведувачите

Приказни од Еуровиа, Споделуваме знаење,

10 можни причини за неквалитетни градежни активности

Со цел да се изгради безбедна и стабилна структура, видот на употребените материјали треба да биде со висок квалитет. Овие видови материјали траат подолго и не оставаат простор за никаков дефект.

Приказни од Еуровиа,

Интервју со нашиот финансиски раководител

За да се постигне успех со одлични резултати потребнo e претприемачка креативност, визија, храброст и јасно дефиниран систем. Под ова начело се развива Еуровиа – една од најбрзо растечки градежна компаниа во Македонија